Accept Cookies?
Provided by OpenGlobal E-commerce
Monday 15 Apr 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Print

Zgodbe o uspehu

Nekaj zgodb in izkušenj iz mojega dela s psi … Naj povedo lastniki sami:

 

 

Od srca se vam zahvaljujem za pomoč pri vzgoji naše male španjelke Brike. Naša popadljivka je vsak dan bolj priljudna, ubogljiva, prijazna in zaupljiva. Vaši pravi nasveti ob pravem času, na pravem mestu so pomagali k Brikini preobrazbi. In moji preobrazbi v bolj močno vodjo krdela. Hvala vam, smo na pravi poti.

mag. Vesna Barovič dr. med.

 

 

Moram se vam še enkrat zahvaliti za vašo pomoč pri problemu,  ko naš kuža Gucci  ni mogel sprejeti mucka Chilija. Zdaj vam lahko z veseljem in ponosom pokažem video, kako je izgledal njun prvi objem! No takrat je Guccija to kar malce presenetilo (kar se dobro vidi po njegovih očeh :) ), vendar je zdaj že popolnoma sproščen in je takih objemov vsak dan več. Ne moti ga več nič, niti nočni šprinti po stanovanju ne. Postala sta prijatelja, čeprav smo upali samo na medsebojno strpnost glede na vse začetne težave.  
Zelo ste nam pomagali s svetovanjem in želim vam še veliko uspehov pri vašem delu.

Helena, Ljubljana

 

V Mladinskem centru Hiša mladih v Ajdovščini že tradicionalno prirejamo Teden štirinožnega prijatelja. Med pestro ponudbo dogodkov, ki smo jih namenjali psom, njihovim lastnikom in vsem, ki bi to šele radi postali, sta se predstavila tudi Tilen Mlakar in njegov »superpes« Maxi. Skupaj sta izvedla delavnico za otroke, na kateri so se udeleženci naučili pravilnega ravnanja z neznanimi psi, Maxi je otrokom pomagal premagati morebiten začetni strah pred psi, otroci pa so se naučili tudi nekaj ukazov in trikov. Glavna zvezda dogajanja je bil seveda Maxi, ki je otroke navdušil s svojimi prijaznostjo, inteligentnostjo in številnimi spretnostmi. Za odrasle poslušalce je Tilen nato pripravil posebno predavanje z naslovom »Vodnik psa – voditelj ljudi. Kaj me o voditeljstvu lahko nauči moj pes«, kjer je odgovarjal je na vprašanja zaskrbljenih lastnikov, spregovoril je o vzgojnih prijemih, o dilemah, ko se odločamo za novega psa, o usklajevanju psa, službe in družinskega življenja in še kaj. Predavanje je bilo zelo poučno, vsi prisotni pa smo spoznali, da vzgoja, prevzgoja in rehabilitacija psa vedno potekajo z roko v roki z vzgojo in prevzgojo lastnika.

Meta, Mladinski center Hiša mladih Ajdovščina

 

Tilen in Maxi sta nas obiskala v Portorožu, kjer smo z otroki iz socialno ogroženih družin preživljali nepozabne počitnice. K temu je dodatno pripomogel Maxi, ki je otrokom neutrudno podajal tačko, ubogal njihove ukaze in poskušal z vsakim od njih doseči najboljši čas na posebej pripravljenem poligonu. Maxi in njegov lastnik sta nam pokazala, kako se pravilno vedemo do nepoznanega psa, predvsem pa sta skušala v nas pregnati strah pred temi zvestimi živalmi. Večer je bil poučen in zabaven.
Manca

 

Kužka, štiri leta starega maltežana, sem podedoval, zapustila mi ga je pokojna mama. Posebnih težav s prilagoditvijo na novega lastnika nisva imela, saj sva kar nekaj tednov preživela skupaj, medtem ko je bila mami v bolnici. A razlika med občasnim in stalnim lastnikom je ogromna. Največji problem mojega psa je, da zelo nerad sprejema obiske. Kakšen problem je to sem videl šele ob ugrizu, ki ga je mali Money namenil moji prijateljici. Brez obotavljanja sem poklical Tilna. In isti večer se je oglasil pri nama doma. 

Moram reči, da sem bil izredno skeptičen, kaj se da s tovrstno psihologijo narediti. Pes namreč ni več med najmlajšimi. A na moje presenečenje se je Money ob njegovem obisku popolnoma umiril, meni pa je odprl oči za marsikatero stvar. 

Danes, skoraj dva meseca po prvem obisku imava z Moneyem sicer še vedno nekaj težav ob obiskih, a so te vedno manjše. Najin odnos je vedno bolj kvaliteten, njegovo obnašanje bolj primerno psu in ne več majhnemu otroku, kot je povedala soseda, ki je nanj zelo navezana. Obisk psihologa res priporočam vsakemu, ki ima težave s svojim hišnim ljubljenčkom. Ne samo zaradi psa, tudi zaradi lastnika.

Matevž, Domžale

 

Tilnova pomoč nama je hitro zelo pomagala. Poglobil se je v našo konkretno situacijo in nama razložil, kako razmišljata najina psa.

Z vajami, ki nama jih je svetoval, se je njuno obnašanje popravilo, bolj sva se povezala z najinima psoma: sedaj naju pozorno gledata in pričakujeta, kaj jima bova sporočila. Sama sva postala šepetalca psov! :)

Ta odnos bomo še razvijali. Zelo sva hvaležna Tilnu, da sva z njegovo pomočjo naredila ta preboj k boljšemu sobivanju našega tropa. 

Milan & Jasmina, Sevnica

 

Matejin Etty»Zelo dobra izkušnja. Prijazen in odličen pristop, saj je pasji psiholog prišel na dom in se posvetil individualnim potrebam in vprašanjem. Ker sem lastnica prvega psa, je bil obisk zame odlična priložnost, da sem že v času, ko je kuža mladiček, čim več izvedela o njegovem obnašanju in o tem, kako ravnati v konkretnih situacijah, kar je Tilen tudi praktično prikazal in opozoril na napake, ki sem jih delala.« 

Mateja, Ljubljana

 

»Zelo prav mi je prišla Tilnova pomoč pri izbiri novega psa. Spremljal me je ob obisku zavetišča in me opozoril na določene stvari, zaradi katerih kakšen izmed mladičev ne bi bil najboljša izbira za našo družino. Zelo je pazil na to, da izberem psa, ki za nas ne bo prezahteven in hkrati ne preveč plašen, saj potrebujemo tudi čuvaja. Na koncu sva skupaj izbrala našega Cofkota, ki je idealen pes za nas.«

Dejan, Grabe pri Ljutomeru

 

»Tilen nam je najprej sistematično predstavil osnovne potrebe psov in znal prepoznati, kaj je naš glavni problem. Praktično nam je prikazal, kako naj ravnamo z Ronom, in nam tudi razložil pomen takega pristopa. Sedaj bolje razumemo pasji način razmišljanja, in čeprav še nismo uspeli udejanjiti vseh napotkov, so nekateri rezultati že vidni. Takšno svetovanje priporočamo vsem lastnikom psov, četudi nimajo kakšnih prav strašnih problemov s svojim psom. Že majhne spremembe prinesejo dosti obojestranskega zadovoljstva.«

družina Trtnik, Polica pri Grosuplju