Accept Cookies?
Provided by OpenGlobal E-commerce
Monday 15 Apr 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Print

Svetovanje na domu

Se vaš pes obnaša nenavadno ali vam povzroča težave, za katere ne veste razlogov in še manj, kako jih odpraviti?

Razmišljate o tem, da bi svoje življenje delili s »človekovim najboljšim prijateljem«, pa ne veste, kakšen pes bo najboljši za vas?

Bi radi le poglobili odnos z vašim psom in bolje razumeli njegovo vedenje in doživljanje?

Prišli ste na pravi naslov.

K vsakemu psu in lastniku pristopam individualno in se posvetim njunim specifičnim potrebam. Najraje delam v domačem okolju psa, kjer nanj vpliva najmanj zunanjih dejavnikov in najlažje ocenim njegovo psihološko stanje, zato pridem k vam na dom.  

V primeru odpravljanja vedenjskih težav se na prvem srečanju pogovorimo o težavah in ocenimo psa. S pomočjo pasje psihologije nato poiščemo najverjetnejše vzroke za neželeno vedenje in se dogovorimo za nadaljnje delo, katerega prvi cilj je vedno poglobitev odnosa med vami in vašim psom.

Pokličite me, če vaš pes:

- laja in kaže agresivnost do drugih psov,
- kaže znake agresivnosti do vas ali drugih ljudi,
-
je posesiven do vas ali do določenih predmetov,
-
je preveč vznemirjen ob odhodu na sprehod,
-
vleče na povodcu in je na splošno preveč vznemirjen na sprehodu,
-
nespoštljivo skače na vas ali vaše goste,
-
ob vsaki priložnosti pobegne,
-
uničuje predmete v hiši,
- se noče kopati, česati ipd.
- ima kakšno fobijo,
-
ali drugo težavo.

V pasji šoli se lahko naučite tehnik, kako vašega psa naučiti, kar želite. Kot pasji psiholog pa vam lahko pomagam, da se naučite pravilnega odnosa in komunikacije z vašim psom, ki jo bo le-ta razumel. 

Za odpravo marsikatere blage vedenjske težave (npr. uničevanje predmetov, vlečenje na povodcu, renčanje itd.) je ob upoštevanju nasvetov dovolj že prvo srečanje. V vsakem primeru pa se je potrebno zavedati, da ne gre brez lastnikovega truda in pripravljenosti na spremembe.

Iz tega razloga se moje delo vsaj toliko kot na psa osredotoča na vas, njegovega lastnika. Ne gre za trening psa z učenjem ukazov, temveč za učenje človeka, kako lahko bolje komunicira s svojim psom in vzpostavi zdravo vlogo vodje "krdela".